BergHOFF

BergHOFF Geminis kerek sütőtál 28,5 cm

#BE1695051
Állapot: Rendelhető
Ezt a terméket ingyenesen szállítjuk ki Önnek!
Házhoz szállítás: Ha munkanapokon 11 óráig megkapjuk rendelését, a következő munkanapon kiszállítjuk Önnek ezt a terméket!
Személyesen átvehető a Mammut II.-ben
mosogatógépben mosható tűzálló mikrosütőben használható
5 900 Ft
Írjon értékelést!

"

Csinos, tetszetős, hagyományos formájú sütőedény, amiben nagyon finom, foszlós lesz a tészta.

"
  • Leírás
  • A csomag tartalma
  • Vásárlói vélemények
  • Kapcsolódó hírek

Edény anyaga: magas minőségű kőedény
Sütőben és mikrosütőben is használható
Szín belül: zománcozott krémszín
Szín kívül: zománcozott sötétpiros
A kő hőellenállása : 250° C
28,5 x 28,5 x 5,3 cm
1,4 l

Használta ezt a terméket? Írja meg véleményét nekünk!

Név:*
Város:*
Vélemény:*
Értékelés:*
Írja le betűvel az eredményt: 1 - 1 =
* A mező kitöltése kötelező!
Még több BergHOFF termék

Amerikai almáspite

 

 : 90 perc | Nehézség:

2

Hozzávalók:

Hozzávalók  a  tésztához:

35 dkg finomliszt

18 dkg vaj

2 ek porcukor

1 csipet só

30 ml jéghideg víz

A töltelékhez:

80 dkg alma (megtisztítva mérve)

5 dkg mazsola beátatva

10 dkg cukor

1 ek étkezési keményítő

1 kk fahéj

¼ kk szerecsendió

1 ek citromlé

4 dkg vaj

Elkészítés:

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A tésztához a lisztet a nagy lukú reszelőn lereszelt vajjal gyorsan összemorzsoljuk. A porcukorral, sóval, és a vízzel gyors mozdulatokkal rugalmas tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva 20 percre a hűtőbe tesszük, közben haladunk tovább. 

A töltelékhez a meghámozott almát, vékonyan felszeleteljük. A mazsolával, cukorral, fahéjjal, szerecsendióval, és a keményítővel összekeverjük, csipetnyi sóval és citromlével ízesítjük.

A tészta felét lisztezett deszkán 0,5 cm vastag lappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát. A forma szélén kilógó tésztarészt levágjuk. A beleborítjuk a tölteléket és a tetejére szórjuk a kis kockákra vágott vajat.

A maradék tésztát kerek lappá nyújtjuk, ráborítjuk, és a széleket összenyomkodjuk., a tetejét villával megszurkáljuk, hogy a sülés közben keletkező gőz elszálhasson, majd vízzel megkenjük és a porcukorral szórjuk.

A forró sütőben 50-60 perc alatt sütjük szép pirosra.

Vaníliafagyival tálaljuk.

Fűszeres Eszter

Fűszeres Eszter

   
Utoljára megtekintett termékek