BergHOFF

BergHOFF Geminis ovális sütőtál fedővel 36,5cmx25.5cm

#BE1695181
Állapot: Rendelhető
Ezt a terméket ingyenesen szállítjuk ki Önnek!
Házhoz szállítás: Ha munkanapokon 11 óráig megkapjuk rendelését, a következő munkanapon kiszállítjuk Önnek ezt a terméket!
Személyesen átvehető a Mammut II.-ben
mosogatógépben mosható tűzálló mikrosütőben használható
14 900 Ft
Írjon értékelést!

"

Régen szerettem volna már valami hasonló, fedeles tálat, amiben tudok sütni egy nagyobb darab húst vagy akár egy egész csirkét. De a rakott egytálételekhez és kenyérsütéshez is kiváló. Nem csak praktikus, de szép is, így még az ünnepi asztalon is szívesen tálalok benne.

"
  • Leírás
  • A csomag tartalma
  • Vásárlói vélemények
  • Kapcsolódó hírek

Edény anyaga: magas minőségű kőedény
Sütőben és mikrosütőben is használható, a fedővel együtt is.
Szín belül: zománcozott krémszín
Szín kívül: zománcozott sötétpiros
Kőedény hőellenállása : 250° C
Külső méret: 36.5 x 25.5 x 15.5 cm
3 l

Használta ezt a terméket? Írja meg véleményét nekünk!

Név:*
Város:*
Vélemény:*
Értékelés:*
Írja le betűvel az eredményt: 3 - 2 =
* A mező kitöltése kötelező!
Még több BergHOFF termék

Borjúnyak zöldségmártással

 

 : 180 perc | Nehézség:

1

Hozzávalók:

1,5 kg borjúnyak 
3 szál szárzeller
3 sárgarépa
4 hagyma
8-10 gerezd fokhagyma
5 ág rozmaring
5 ág kakukkfű
1 dl fehérbor
só, bors, olívaolaj
50 g vaj
200 ml zsíros tejszín

Elkészítés:

5-6 evőkanál olívaolajba frissen őrült borsot, 2 ág kakukkfüvet, 2 ág aprított rozmaringot, 5-6 gerezd zúzott fokhagymát és egy felkarikázott hagymát keverünk. A pácba alaposan megforgatjuk a megmosott húst. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Hagyjuk kicsit felmelegedni a borjút sütés előtt. 
A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk. Kevés olívaolajat hevítünk egy nagy serpenyőben, rádobjuk a felkockázott répát, zellert, hagymát és a zúzott foghagymát. Sózzuk, borsozzuk, közepes lángon 30 percig pároljuk. 
A serpenyőben 2 evőkanál olajat és két evőkanál vajat összeolvasztunk, forróra hevítjük, elősütjük benne a pácból kivett hús minden oldalát. A serpenyőben maradt, rápirult maradékra öntjük a fehérbort, hogy felszedje azokat.
A zöldségalapot tűzálló tálba szedjük, ráhelyezzük a húst, a tetejét sózzuk, borsozzuk, melléhdobjuk a zöld fűszereket. Aláöntjük a fehérbort, lefedjük. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük másfél-két órára, amíg a hús teljesen megpuhul. A fedőt vagy a fóliát eltávolítjuk, 20-30 percre visszatesszük pirulni. 
Az elkészült húst félretesszük. A rozmaring- és kakukkfűágakat eltávolítjuk, a szaftos zöldségalapot összeturmixoljuk, lábasba tesszük. Hozzáadjuk a maradék vajat és a tejszínt, összeforraljuk, a hús mellé tálaljuk.

Barta Katalin

Barta Katalin

   
Utoljára megtekintett termékek