BergHOFF

BergHOFF Neo öntöttvas edény fedővel, 20 cm

#BE3502555
Garancia: 6 hónap
Állapot: Rendelhető
Ezt a terméket ingyenesen szállítjuk ki Önnek!
Házhoz szállítás: Ha munkanapokon 11 óráig megkapjuk rendelését, a következő munkanapon kiszállítjuk Önnek ezt a terméket!
Személyesen átvehető a Mammut II.-ben
szabadalmi bejegyzés alatt indukciós halogén gáz elektromos üvegkerámia kézi mosogatás ajánlott tűzálló öntöttvas sütőbe helyezhető szabadalmaztatott
20 900 Ft
1 értékelés
5.00
"

A BergHOFF öntöttvas edényeket évek óta használom. Megbízható, nagyon jól tisztítható, remek kenyereket sütök benne.

"
  • Leírás
  • A csomag tartalma
  • Vásárlói vélemények
  • Kapcsolódó hírek
  • Anyaga: öntöttvas
  • Belső felület: krémszínű zománc
  • Külső felület: magasfényű barna zománc
  • Fedő anyaga: öntöttvas
  • Fogantyú anyaga: öntöttvas; mely fenolgyanta fogantyúra cserélhető
  • Minden hőforráson használható
  • Edényfogó mellékelve
  • Sütőbe helyezhető
  • Kézi mosogatás ajánlott
  • Átmérő: 20 cm
  • Űrtartalom: 2.4 l

"Ez egy igazán szuper edény. Süthetek és főzhetek is egyben vele. A minap befűszerezett csirkehúst, krumplit és hagymát sütöttem benne együtt. Az ízek nagyon jól összeértek."

Bence, Szombathely 5

Használta ezt a terméket? Írja meg véleményét nekünk!

Név:*
Város:*
Vélemény:*
Értékelés:*
Írja le betűvel az eredményt: 9 - 5 =
* A mező kitöltése kötelező!
Még több BergHOFF termék

Kovászos kenyér

 

 : 90 perc | Nehézség:

1

Hozzávalók:

A kovászhoz:
kenyérliszt
víz
A kenyérhez:
50 dkg kenyérliszt
30 dkg aktív kovász
1 csapott evőkanál só
1 evőkanál olaj
kb.2-2,5 dl víz

Elkészítés:

A nyári meleg ideális a kovász érleléséhez. A kenyér sütése előtt legalább 8-10 nappal kezdjük el a készítését. Ehhez szükségünk lesz egy tiszta, steril, nagyobb befőttesüvegre. Érdemes üresen megmérni, majd alkoholos filctollal az aljára írni a súlyát, így mindig tudjuk, hogy hány dkg kovászunk van éppen.
Az egész művelet nagyon egyszerű: 25 g lisztet és 25 g langyos vizet elkeverünk az üvegben, és lefedve, meleg helyen 24 órát állni hagyjuk. Ezt a műveletet mindennap megismételjük: megetetjük a kovászt 25 g vízzel és 25 g liszttel. A 2. napon a kovász éledni kezd, buborékos lesz, habosodik. Ez jó jel, azt jelenti, hogy él. A további „etetések” alkalmával látni fogjuk, milyen szépen emelkedik az üvegben a tészta. Ha visszaesik, nem kell megijedni, ilyenkor a kovász lecsendesedik, nem aktív. A 6. napon már érett kovászt kapunk, a súlya kb. 30 dkg. A kenyérsütést megelőző este kiveszünk belőle 15 dkg-ot. A maradékot megetetjük pár evőkanál vízzel meg liszttel, és a következő felhasználásig hűtőbe tesszük. 
A 15 dkg kovászt tehát előző este megetetjük 10 dkg liszttel és 5 dkg vízzel. Ez az előtészta kicsit sűrűbb állagú lesz. Letakarva a konyhában hagyjuk reggelig. A kenyér többi hozzávalójával együtt nagyobb dagasztótálba tesszük, és kézzel vagy géppel kidagasztjuk. A kovászos kenyértészta mindig kicsit ragacsosabb a megszokottnál, így a folyadékkal óvatosan kell bánni. Amikor kész, kelesztőtálba tesszük, és lefedve 40 percet pihentetjük. Ezután átgyúrjuk még kétszer, minden fázis után 30 percet pihentetve. 
Végül gyúrótáblára borítjuk, megformázzuk. Tiszta, lisztezett konyharuhával bélelt kosárban legalább 2-3 órát kelesztjük. A sütőt az öntöttvas lábassal együtt előmelegítjük 200-220 fokra. A megkelt tésztát óvatosan az edénybe fordítjuk, a tetejére bemetszést ejtünk, lefedjük. Forró sütőben 40-45 percig sütjük. A sütés befejezése előtt 10 perccel a fedőt levesszük, a kenyér tetejét kevés vízzel megpermetezzük, így sütjük szép barnára. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Lupaneszku Babett

Lupaneszku Babett

   
Utoljára megtekintett termékek