Tűzhelyek energiahatékonysága

2012/08/28

Az egyes tűzhelyek energiahatékonyságai között hatalmas különbség is lehet. Bár kevesen gondolnak az energiahatékonyságra, hatása előbb-utóbb meglátszik a közüzemi számlákon.

A kérdést persze nem csak az energiahatékonyság dönti el. Sokan ragaszkodnak a gázhoz, mondván, hogy igazán jól tűzön lehet főzni. Ilyen különleges igény azonban egy átlagos konyha esetén nem jelenik meg. Itt a szempontok inkább: kényelem, idő, energiahatékonyság, biztonság. Az indukciós tűzhelyek, és a hozzájuk tartozó indukciós edények persze ezen a téren is verik a mezőnyt: tisztításuk kényelmes, egy nagy lábas vizet is hihetetlenül gyorsan felmelegítenek, és kímélik a pénztárcát.

Képünkön az összehasonlítás számokban is látható. Az indukciós tűzhely 90%-os hatékonységú, tőle kicsit lemaradva a halogén tűzhely, 80, majd az elektromos tűzhely 75 százalékkal. A gáz tűzhelyek 55%-os hatékonysága viszont messze elmarad a versenytársaktól.

Indukciós edényeinket itt tekintheti meg: Tovább az indukciós edényekhez »

Kapcsolódó kategóriák

Utoljára megtekintett termékek