Vissza a vaskorszakba!

2013/06/14

Bizonyára mindenki hallott már arról, hogy az öntöttvas edények szinte nélkülözhetetlen darabjai egy jól felszerelt konyhának. De mi teszi ezt az edényt a vaskorszak óta népszerűvé?

Először is, az öntöttvas edények mindenféle főzőfelületen használhatóak, a gázüzeműtől az indukciósig, sőt,  ha a fogantyújuk szintén öntöttvas, vagy legalábbis nem műanyag, akkor tűzhelybe is tehetőek.

Másodszor, ezek az edények kiválóan tartják a hőt, és így a bennük készült étel ízvilága egészen más, zamatosabb, teltebb. Érdemes nem csak főételeket, húsokat, zöldségeket készíteni, hanem például levest főzni, vagy kenyeret sütni bennük - az eredmény magáért beszél. 

Az autentikus ázsiai konyha kedvelőinek pedig alapdarabja lehet egy öntöttvas wok, mert ezekben az edényekben lehet csak igazán eredeti fogásokat készíteni.
Azt, hogy egy edény öntöttvasból készült-e, igazán könnyű megállapítani: csak fel kell emelni őket, a más anyagból készült edények ugyanis jóval könnyebbek.  

A BergHOFF öntöttvas edények széles választékából mindenki kiválaszthatja a neki megfelelőt főzési szokásai és a család méretének megfelelően, ráadásul a BergHOFF Neo öntöttvas edények felülete zománcozott, így nem kell minden használat után olajjal kezelni őket. Minden Neo öntöttvas edényhez jár egy edényfogó is, amely megkönnyíti a biztonságos használatot, illetve a fedővel ellátottakhoz egy extra fenolgyanta fogantyút is adunk. 

Kapcsolódó kategóriák

Utoljára megtekintett termékek