2013/10/30
A hagyományos edények alja a folyamatos hőhatásnak kitéve deformálódik, meggörbül. Ez különösen az indukciós, üveg-kerámia vagy elektromos hőforrásoknál jelent problémát. Romlik a hatásfokuk, hosszabb ideig tart a melegítés, főzés.
Tehetünk-e valamit ez ellen?
A BergHOFF az új, FlowerBase technológiával készült edényeivel ezt a problémát igyekezett kiküszöbölni. A FlowerBase talp állandó és egyenletes érintkezést biztosít az edény alja és a hőforrás között. Ezeknél az edényeknél nem jelentkezik a hatásfokot rontó görbülés.
A FlowerBase technológiával készült öntött alumínium edények ferromágneses anyaggal kombinált talpuknak köszönhetően kiválóan működnek indukciós hőforráson is, az öntött alumínium részük miatt pedig hatékony, gyors, és energiatakarékos főzést tesznek lehetővé.
A BergHOFF edények gyártásakor a környezet védelmére is odafigyelnek. Ezen termékek PFOA- (perfluor-oktánsav) mentesek, és nem tartalmaznak sem ólmot, sem kadmiumot. Kisebb a gyártás miatti környezetterhelés, és a főzés során sem kerülhetnek veszélyes, egészségkárosító anyagok az ételbe.
A tapadásmentes bevonattal ellátott edények kiváló eszközei az egészséges és környezettudatos életmód kialakításának. Tapadásmentességük révén kevés zsiradékkal, vagy akár annak teljes elhagyásával is süthetünk, főzhetünk.