BergHOFF az egészség megőrzése érdekében

2013/11/22

Az ételek megfelelő elkészítési módja nemcsak az ízek finomságát, hanem az értékes vitaminok és ásványi anyagok megtartását is szolgálja. Ha valamit túl sokáig főzünk magas hőmérsékleten, a hő szétroncsolja az érzékeny vitaminokat.

Mit tehetünk annak érdekében,hogy ételeink egészségesek maradjanak?

Mivel több vitamin és ásványi anyag vízben oldódó, a hosszas főzés károkat okozhat. Nincs még egy olyan főzési módszer, amely ízletes és mégis kalóriaszegény, egyúttal tápanyag gazdag táplálkozást tesz lehetővé, mint a víz nélküli párolás és a zsírtalan sütés.

A BergHOFF főzőmódszerrel, a speciálisan erre a célra kifejlesztett nemesacél edényekben, az élelmiszereket kíméletesen a forráspont alatt saját nedv- és zsírtartalmukban készíthetjük el. Az edényre pontosan illeszkedő fedő meggátolja az íz és aromaanyagok távozását.
A főzés ideje alatt nem szükséges levennünk a fedőt, mert a termofej segítségével könnyen ellenőrizhetjük, és bármikor beállíthatjuk a megfelelő hőmérsékletet. A vízben oldódó vitaminokat és ásványi anyagokat megőrizhetjük, a zsírok mellőzésével pedig kalóriát takaríthatunk meg.
Az ételek megtartják saját természetes ízüket és étvágygerjesztő színüket. Mivel az aromaanyagok sem lúgozódnak ki, még a só használatáról is lemondhatunk.

A különlegesen megtervezett fazéknak és fedőperemének köszönhetően az edényt olyan szorosan lehet zárni, hogy alig-alig párologhat el a gőz. A felszálló gőz rátapad a fedőre, ott lehűl, majd visszacsapódik az ételre. Ha megfelelően adagoljuk a főzéshez a hőt, ez a folyamat állandóan ismétlődik.

Kapcsolódó kategóriák

Utoljára megtekintett termékek