Hogyan élezze késeit a gyémántélező segítségével?

2014/04/15

Belátható, hogy biztonságosabb éles késsel dolgozni, mint tompával. Gondoljon csak bele, mekkora erőt kell kifejti, ha nincs megfelelőn élezve a penge. Egy életlen késsel jóval nagyobb erő szükséges szeleteléskor, az étel vágásakor. Ez az többlet erőkifejtés gyakran vezethet konyhai balesetekhez, könnyebben csúszik meg a kés és máris kész a baj. 

1. Tartsa a BergHOFF gyémántélezőt határozottan az egyik kezében. Egy szilárd felületre helyezze derékszögbe az élezőt.

2. Vegye a másik kezébe az életlen kést. Tartsa a kést 90 fokban az élezőhöz.

3. Ahogyan tartja az élezőt és a kést, csökkentse 45 fokra a közbezárt szöget. Felezze meg még egyszer a szöget és tartsa a pengét 22 fokban, ebben a szögben húzza végig a kést a BergHOFF gyémántélezőn.

4. Enyhén nyomja a kést az élezőhöz. Biztonsági okokból csak lassan húzza végig a kést az élezőn. Gyors mozdulatokkal nem lesz élesebb a kés.

5. Felváltva használja az élező mindkét oldalát és ismételgesse a folyamatot, ahogyan az 1-5 képeken látható.

6. Ismételgesse az eljárást ötször felváltva mindkét oldalon.

Az élező nem alkalmas recés kések élezésére.

Kapcsolódó kategóriák

Utoljára megtekintett termékek