Joghurtos grillnyárs

2017/09/08

Beköszöntött az őszi időjárás, végre grillezhetünk a szabadban anélkül, hogy a hőguta kerülgetne.
Ennek örömére egy incsiklandóan finom grill recepttel szeretnénk kedveskedni.
Joghurtos grillnyárs
 
Hozzávalók
 
40 dkg csirkemell
1 ek grill fűszerkeverék
4 ek olaj
1 csipet morzsolt kakukkfű
1 fej vöröshagyma
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga paprika
1 db cukkini
10 dkg gomba
őrölt fekete bors
 
A szószhoz:
 
15 dkg uborka
1,5 dl natúr joghurt
1 ek felaprított snidling
2 ek olívaolaj
 
Elkészítés
 
A húst megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk. Összekeverjük az olajat a grillfűszerrel, némi sóval, borssal és a kakukkfűvel. Ebben a páclében megforgatjuk a felkockázott húst, és 60 percig pácoljuk.
Az uborkát meghámozzuk, és felszeleteljük. Hozzákeverjük a joghurtot, a snidlinget, az olajat, majd ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. Az így elkészült dresszinget lehűtjük.
A megtisztított hagymát, a gombát és a paprikát a húskockákkal megegyező nagyságú darabokra vágjuk. A cukkinit ujjnyi vastagságúra felkarikázzuk. Váltakozva a grilltűre tűzzük a húst, a gombát, a cukkinit, a paprikákat és a hagymát, majd a maradék páclével megkenjük a nyársat.
Végül forró grillen, forgatva 10-15 percig sütjük. A joghurtos dresszinggel és kenyérrel kínáljuk.
 
Kellemes nyárvégi sütögetést kívánunk!

Kapcsolódó kategóriák

Utoljára megtekintett termékek