2017/10/20
A hosszú hétvégén a családi együttlétek egyik mellékszereplője a palacsinta.
Nincs otthonosabb érzés, mint amikor a vasárnapi ebéd után pihegve leülünk a díványra megnézni egy jó filmet,
egy meleg nutellás palacsinta társaságában.
A siker érdekében minden nagyinak, és anyunak összeírtunk pár tippet, hogy készítheti el egyszerűen,
leragadás mentesen ezt a tradicionális édességet.
1. Bármilyen összetevőkből is keverjük ki a palacsintatésztát, utána mindenképpen tegyük hűtőbe és hagyjuk állni 1 órán keresztül.
2. Használjunk friss tojást! A hűtött, tehát nem friss tojás használata befolyásolja tésztánk állagát.
3. A palacsinta tésztájába tegyünk pár csepp olajat!
4. A legelső palacsinta kisütése előtt kenjük ki a palacsintasütőt, majd szükség esetén ismételjük!
5. A palacsinta tésztájába ne tegyünk cukrot!
6. Mindig kellően felforrósított olajban süssünk!
7. Fontos, hogy félig tejjel,félig szódával keverjük ki a tésztát.
8. Mindig jó minőségű, tapadásmentes bevonattal rendelkező palacsintasütőt használjunk.
Nincs otthonosabb érzés, mint amikor a vasárnapi ebéd után pihegve leülünk a díványra megnézni egy jó filmet,
egy meleg nutellás palacsinta társaságában.
A siker érdekében minden nagyinak, és anyunak összeírtunk pár tippet, hogy készítheti el egyszerűen,
leragadás mentesen ezt a tradicionális édességet.
1. Bármilyen összetevőkből is keverjük ki a palacsintatésztát, utána mindenképpen tegyük hűtőbe és hagyjuk állni 1 órán keresztül.
2. Használjunk friss tojást! A hűtött, tehát nem friss tojás használata befolyásolja tésztánk állagát.
3. A palacsinta tésztájába tegyünk pár csepp olajat!
4. A legelső palacsinta kisütése előtt kenjük ki a palacsintasütőt, majd szükség esetén ismételjük!
5. A palacsinta tésztájába ne tegyünk cukrot!
6. Mindig kellően felforrósított olajban süssünk!
7. Fontos, hogy félig tejjel,félig szódával keverjük ki a tésztát.
8. Mindig jó minőségű, tapadásmentes bevonattal rendelkező palacsintasütőt használjunk.