Hogy nem ragad le a palacsintatészta?

2017/10/20

A hosszú hétvégén a családi együttlétek egyik mellékszereplője a palacsinta.
Nincs otthonosabb érzés, mint amikor a vasárnapi ebéd után pihegve leülünk a díványra megnézni egy jó filmet,
egy meleg nutellás palacsinta társaságában.

A siker érdekében minden nagyinak, és anyunak összeírtunk pár tippet, hogy készítheti el egyszerűen,
leragadás mentesen ezt a tradicionális édességet.

1. Bármilyen összetevőkből is keverjük ki a palacsintatésztát, utána mindenképpen tegyük hűtőbe és hagyjuk állni 1 órán keresztül.

2. Használjunk friss tojást! A hűtött, tehát nem friss tojás használata befolyásolja tésztánk állagát.

3. A palacsinta tésztájába tegyünk pár csepp olajat!

4. A legelső palacsinta kisütése előtt kenjük ki a palacsintasütőt, majd szükség esetén ismételjük!

5. A palacsinta tésztájába ne tegyünk cukrot!

6. Mindig kellően felforrósított olajban süssünk!

7. Fontos, hogy félig tejjel,félig szódával keverjük ki a tésztát.

8. Mindig jó minőségű, tapadásmentes bevonattal rendelkező palacsintasütőt használjunk.
 

Kapcsolódó kategóriák

Utoljára megtekintett termékek