Miért (v)edd a biot?

2020/05/14

Miért (v)edd a biot?

A bio minősítésű zöldségek és gyümölcsök a természettel összhangban fejlődnek, érnek anélkül, hogy a termesztésük során kizsákmányolnák, károsítanák a földet, vagy vegyszert használnának. Ez sajnos nem mondható el a konvencionális termelésről, ahol mindennél előrébb való a szép látvány és a profit, aminek eredménye a sok-sok növényvédő szer és persze a génmódosítás is. A magasabb termelési költségek miatt persze a bio termék drágább, de hosszútávon megéri, különösen, ha arra gondolunk, hogy magasabb minőséget kapunk, és az egészségünk a tét.


Érdemes előnyben részesítened az ellenőrzött hazai bio gazdaságokból származó helyi idénytermékeket, amelyekből szerencsére egyre több van Magyarországon is.

 

Jobb minőségűek és finomabbak

A vegyszerek, adalékanyagok nagyon károsak az egészségünkre, hiszen megterhelik a kiválasztó szervrendszert, hátráltatják a méregtelenítő folyamatokat, allergiát okozhatnak. Azonban nem csak a vegyszerek kikerülése, hanem a jobb minőség érdekében is ajánlatos bio élelmiszereket fogyasztanunk. A bio minősítéssel rendelkező alapanyagokból ízletesebb és egészségesebb ételeket készíthetsz, hiszen ezek tápanyag- és vitamintartalma magasabb, jobb állagúak és laktatóbbak is. Minden bizonnyal nagyobb örömmel is fogyasztod majd őket, hiszen mindenki szívesebben nyúl egy ellenőrzött bio gazdaságból származó ízletes, zamatos gyümölcshöz vagy zöldséghez. Az pedig az egészséged záloga lehet, hogy mekkora mértékben támaszkodsz ezekre a friss és éltető alapanyagokra.

 

 

Figyelj a kozmetikumokra is!

Logikus dolog, sokan mégsem gondolnak bele abba, hogy a vegyszeres termékek nem csak az étkezésünkön, azaz az emésztő rendszerünkön keresztül károsíthatják a szervezetünket, hanem a második legnagyobb felületű szervünkön, a bőrünkön keresztül is. Még az egyébként természetes hatóanyagokat tartalmazó kozmetikumok összetevői között is szerepelhetnek olyan alapanyagok, amik vegyszeres növénytermesztésből származnak.

 

 

Ezek a krémek, kozmetikumok sajnos éppúgy károsak lehetnek az érzékenyebb felhasználók a szervezetére, bár kevésbé, mint „hagyományos” társaik. A vegyszer- és adalékanyagmentesként hirdetett kozmetikumok tehát már jó váltásnak bizonyulnak, de a legjobbak azok a készítmények, amik egyúttal bio minősítéssel is rendelkeznek.
Forrás: lifemagazin.hu


A Smart Cosmetics termékei minden szempontból megfelelnek ezen kritériumoknak, melyet mi sem bizonyít jobban, minthogy szerepelnek az ementes övezet kínálatában.
https://ementesovezet.hu/kozmetikumok

 

Utoljára megtekintett termékek