BergHOFF

BergHOFF Zeno edény fedővel 26 cm, 10L

#BE1102184
szabadalmi bejegyzés alatt indukciós halogén gáz energia-takarékos elektromos mosogatógépben mosható réz alj hideg markolat 18/10 rozsdamentes acél 6 rétegű szendvicstalp üvegkerámia
42 000 Ft
1 értékelés
5.00

"

Elegáns és színvonalas edény. A kitűnő hőelosztásnak köszönhetően remekül összeérnek benne az ízek.

"
  • Leírás
  • A csomag tartalma
  • Vásárlói vélemények
  • Kapcsolódó hírek
  • Anyaga: 18/10 rozsdamentes acél
  • Tükörpolírozás
  • 6 rétegű szendvicstalp
  • Mosogatógépben mosható
  • Minden hőforráson használható

Az edény forradalmi 6 rétegű szendvicstalppal rendelkezik, ezáltal gyors és energiatakarékos a főzés. Az ergonomikus fogantyúknak köszönhetően biztonságos és kényelmes a fogás.

  • Méret: 26 cm átmérőjű
  • Űrtartalom: 10 liter

"A legutóbb vásárolt edény nagyon szép, jó a hő vezetése, beváltotta a hozzá fűzött elvárásainkat. Mindenkinek ajánlom."

K. László, Zomba 5

Használta ezt a terméket? Írja meg véleményét nekünk!

Név:*
Város:*
Vélemény:*
Értékelés:*
Írja le betűvel az eredményt: 9 + 8 =
* A mező kitöltése kötelező!

Energiatakarékos főzés

 Az energiahatékony edényekben akár zsiradék nélkül és kevesebb vízzel is lehet főzni, így megmaradnak az ételben az ásványi anyagok és az értékes összetevők. Vastag anyaguknak köszönhetően tovább megtartják a hőt, az energiafogyasztás minimális, ily módon a főzés még energiatakarékos is.

A nyél hideg marad

Az üreges-, fenolgyanta, vagy bakelit fogó nem melegszik át a tűzhelyen

Nem rozsdásodik, nem foltosodik

A rozsdamentes acél ellenállóbb az oxidációval, foltosodással szemben, mint a közönséges acél. A 18/10 jelzésű ötvözet főként fokozott rozsdaállóságáról ismert. Tipikusan 18% krómot és 10% nikkelt tartalmaz, gyakran alkalmazzák sebészeti eszközök, evőeszközök és minőségi edények esetén.

Többrétegű talp az egyenletes hőeloszlásért

A szendvicstalp különböző fémrétegekből épül fel. Minél több réteget helyezünk egymásra, annál egyenletesebb lesz az edény hőeloszlása. A szendvicstalp felveszi a hőt a főzőlapról, amit a rendkívül jó hővezető középső réteg azonnal átvesz és egyenletesen szétterít az edény alján. Az edény alja belül mindenhol azonos hőmérsékletű lesz, bárhol is éri közvetlenül a nagyobb hő, így biztosítja azt, hogy az étel ne égjen le. Főzési időt és energiát spórol.
Még több BergHOFF termék

Kapros töltött káposzta bográcsban

 

 : 120 perc | Nehézség:

2

Hozzávalók:

2 kg darálthús (lapocka vagy dagadó)
2 nagy fej vöröshagyma
1 fej új fokhagyma (vagy 2 g régi)
4 dl rizs (kerek szemű)
4 tojás
só, bors
majoranna
őrölt pirospaprika
füstölt oldalas
1 kg kovászos káposzta (vagy hagyományos savanyú)
20-22 levél
1 fej vöröshagyma
1 csokor friss vagy 1 ek. szárított kapor

Elkészítés:

Én mindig előfőzöm a rizst, így a töltelék nem lesz száraz, szaftosabb marad. Kerek szemű rizst szeretek használni, de ez ízlés dolga. Megpucolom és finomra vágom a két fej hagymát és fokhagymát. Kevés olajon puhára párolom, majd rádobom a rizst. (1 kiló húshoz egy 2 dl-es pohárnyit számolok.) Átforgatom, majd felöntöm egyszeres mennyiségű vízzel, dobok bele egy húsleveskockát és félpuhára főzöm, hagyom kihűlni. Egy nagy tálba teszem a húst, a kihűlt hagymás rizst, a tojásokat. Sózom, borsozom, megszórom őrölt paprikával és egy kevés majorannával. Annyival csak, hogy senki ne jöjjön rá, mi az, ami megbolondítja a tölteléket. Találgatni szokták a vendégeim. Alaposan összekeverem, kóstolgatom, ha kell, utána fűszerezem.
Az elkészült tölteléket a káposztalevelekbe töltöm. Egy fej hagymát megpárolok.
Jöhet a bogrács. Az aljába kevés olajat, zsírt teszek, ízlés kérdése. Erre jön a füstölt oldalas, nem kell túl sok, épp csak adjon egy kellemes ízt. Aki nem szereti a füstöltet az hagyományos oldalassal is készíteheti, de mindenképpen érdemes valamelyiket beletenni, mert megakadályozza, hogy leégjen a káposzta a bográcsban. Az oldalasra szórom az apró káposzta felét, ráteszem a megpárolt hagymát, erre jönnek a töltelékek, majd a maradék káposztával befedem. Felengedem annyi vízzel, ami ellepi. Ha a kovászoláskor nem tettem egész borsot, babért, csöves paprikát a káposztába, akkor most ezek is kerülnek bele. Ha szárított kaprot használok, ekkor megszórom vele a tetejét, ha friss kaprot, akkor csak a felét teszem rá, másik felét csak az utolsó percekben, mikor már majdnem készen van.  Forrástól számítva jó órát főzöm, majd megszórom őrölt paprikával. Még egy fél óra fővés kell neki, de már sűrűbben forgatom a bográcsot, hogy a pirospaprika ne égjen az oldalához.
Természetesen friss, puha kenyér és tejföl is jár hozzá.

   
Utoljára megtekintett termékek